bloggen

Välkomna till skogmanska

Grymt välkomna till i vad jag skulle beskriva som ett hjärtligt försök till något som vi kan rimligen kalla för en förening. Idag är första dagen på mitt nya liv som bloggare för andra gången (jag har gjort detta tidigare i fyra år) och jag hoppas att jag ska kunna inspirera och glädja dig och ni andra med mina rader med små och stora iakttagelser och funderingar. Att få ägna tid åt en blogg har länge varit något som jag velat gå tillbaka till. Men livet med vad allt det innebär har kommit mellan vilket gjort att tiden inte riktigt räckt till. Det var en av orsakerna till att jag lade ner min andra blogg för något år sen. Det är först nu som jag känner att jag hinner göra en blogg rättvisa ur ett tidsmässigt perspektiv…hoppas jag.

Det finns ju så mycket att skriva om när det gäller släktforskningen. Allt ifrån stora saker – som Sveriges historia, släktens bakgrund och varför vi håller på detta intresse, till alla de där små sakerna – som nya personer i släktträdet, spännande yrken och nyvunna levande släktingar som bara måste dokumenteras och ges sina femton minuter!

Jag ser den här bloggen som en spännande resa. Det vore så otroligt mysigt om ni ville följa med på den.

Målet med bloggen är fortfarande tämligen luddigt då jag inte riktigt vet vart jag vill ta detta. Men en sak kan jag nog formulera fram, och det är att jag vill finna åt levande släktingar och börja bygga nya fantastiska relationer med. En liten anekdot att nämna i sammanhanget bör tas upp. För många år sen när jag nyss hade skaffat min första egna lägenhet efter skolan och hade en nära relation med en nu förlorad vän, som han fick en dag ett brev i posten där vi kunde läsa att någon i hans släkt ville anordna en släktträff med alla berörda. I brevet hade hen skrivit och informerat om datum och plats och lite bakgrunden till träffen ifall det faktiskt var någon ”ny” som fått brevet i lådan. Men så fanns det också ett formulär i brevet där man ombads att skriva i om man ville delta i organisationen för träffen. Alltså om man kunde och ville bidra med något. Till exempel om man spelade något instrument, ville hålla tal, berätta om något unikt i sin forskning etc. Skulle kunna tänka mig att när den eller dom personerna som sen mottar alla formulär sen kan ”bygga” ihop något kul att sätta ihop.

Kanske inte att det ligger på den nivån så här i början, men jag skulle gärna se i framtiden att vi kan anordna någon träff där vi kan träffas och lära känna en och en annan. Har en släktförening som jag följer på nära håll och som jag har kontakt med som gör detta varje år. Den har mellan 100-300 som deltar i dem träffarna. Har över 600 medlemmar. Något att sikta på.

Är ni nyfikna och vill ni läsa lite mer om mig och vem jag är som person så kan ni göra det här om ni vill.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

To Top