Släktforskningsdagarna

Välkommen till Släktforskardagarna i Borås, 24-25 augusti 2019

Släktforskardagar för alla – nu släpps biljetterna
Den 24-25 augusti står Borås Släktforskare värd för Släktforskardagarna 2019. Det blir dagar med mängder av utställare, massor av spännande föreläsningar och inte minst erfarenhets- och kunskapsutbyte mellan människor. Nu släpps både entrébiljetter och förtursbiljetter till föreläsningarna.

– Släktforskardagarna är öppna för alla och lockar en stor och bred besökarskara, alltifrån de inbitna släktforskarna till nybörjare eller de som bara är nyfikna och kanske vill komma igång med att utforska sin släkt. Allmänt historieintresserade brukar också få sitt lystmäte under de här dagarna då forskningen ofta leder fram till många spännande och intressanta historiska berättelser, säger Lars Tengling, nytillträdd ordförande i Borås Släktforskare.

Släktforskardagarna hålls på Borås Kongress i centrala Borås och erbjuder 30 föreläsningar samt ett 60-tal utställare. Det kommer också att erbjudas kringaktiviteter på andra historiskt intressanta platser i Borås.

– Jag är både glad, lite spänd och framförallt nyfiken på Släktforskardagarna. För mig, utifrån Convention Bureau-perspektivet är det lite nytt att jobba med något som ligger någonstans i gränslandet mellan ett möte och ett evenemang, där så gott som allt innehåll är öppet för allmänheten. Det är bra för Borås och väldigt utvecklande då vi hela tiden söker synergieffekter mellan möten och evenemang, säger Anna Lilja, projektledare Borås Convention Bureau.

Entrébiljetterna kan förköpas för en eller två dagar och föreläsningsbiljetterna ger förtur och garanterad plats till föreläsningarna. Entrébiljetter kan köpas på plats och föreläsningarna är öppna för spontanbesök i mån av plats.

– Jag kan varmt rekommendera att förköpa både entrébiljett och boka de föreläsningar man vill gå på. Med allt bokat och klart går inpasseringen mycket smidigare på plats och när det kommer till föreläsningarna är de ofta så populära att det snabbt blir fullsatt. Jag hoppas att alla besökare och boråsare kommer få fantastiska och intressanta dagar i augusti, avslutar Lars Tengling.

Mer information om föreläsarprogram, biljetter m.m. på sfd2019.se.

Borås Släktforskare arrangerar Släktforskardagarna 2019 på uppdrag av Sveriges Släktforskarförbund. Borås Släktforskare är en ideell förening med ca 650 medlemmar. Föreningen är medlem i Sveriges Släktforskarförbund med 167 medlemsorganisationer och ca 70 000 medlemmar.

I samband med den årliga riksstämman arrangeras Släktforskardagar med publika inslag som mässa med ett sextiotal utställare, mängder av föreläsningar och andra kringarrangemang. Årligen lockar dagarna runt 5 000 besökare från hela Sverige och andra länder.

Mer information:
– Lars Tengling, ordförande Borås Släktforskare, 0706-38 99 24
– Anna Lilja, projektledare Borås Convention Bureau, 0734-32 75 06

HEMSIDAN >> https://sfd2019.se/

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

To Top