bloggen

Vi som bloggar om Genealogi

FOTO: https://wallpaperaccess.com/

Jag har en blogg. Svårt att undgå kan man tycka. Jag gillar att blogga och har gjort det tidigare i mitt liv, men inte om släktforskning då. Nu har jag denna, och vill så klart att fler ska hitta hit och se om dem hittar något som kan kopplas ihop med deras fynd. Men för att få en liten skjuts på vägen, så har jag försökt att hitta grupper på Facebook som tillåter att man delar länkar till sina privata bloggar, men bara hittat universala grupper som tillåter ALLA bloggar att delas.

Jag är medlem av ett par sådana grupper, och det fungerar givetvis hyfsat. Man postar en länk och håller tummarna. Men det kanske inte riktar sig till rätt målgrupp. Ingen målgrupp överhuvudtaget faktiskt. Jag vill hitta en grupp som enbart riktar in sig på genealogi och till viss del historia. Kollade runt lite, men utan framgång. Visst kan någon ha slunkit genom söknätet, och det är okej. Men till slut tog jag mig själv i kragen och pangade upp en egen grupp som är tänkt för ändamålet. Ni har länken här nedan.

https://www.facebook.com/groups/160026808752004/

Tanken med gruppen är flera. Först och främst handlar det om t delge andra forskare min egen sida, men lika mycket att jag ska hitta likasinnade som också har något fint och framjobbat att få visa upp. Kanske det till och med är så att någonstans där ute i vårt avlånga land så finns det en släkting som jag ännu inte funnit åt. Kanske så korsas våra vägar på detta sätt. Så jag ser bara uppsidor i att vi har MINST en sådan sida på den största plattformen för socialt mötande.

Väl bekommen.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

To Top