Vem är Mikael Skogman

För att ge er en lite bättre blid av min som person, så har jag satt ihop en liten presentation här nedan för att ge namnet lite mer kött på benen så att säga.
När det gäller forskningen så startade hela den här historien när jag var i mina tidiga tonår. Min gissning är när jag var 13 år. Vid den tidpunkten så hade min farbror, Baltzar, redan dragit igång sin släktforskning och var i full färd med att avtäcka det släktträd som vi än i dag jobbar på. Jag minns det som igår när samtalet om forskningen kom upp på tal, och att han frågade mig om jag inte ville hänga med upp något år till Ramsele och forskarcentret där för att assistera honom med läshjälp bland annat.

En sommar blev två. Två somrar blev tre. Jag var fast. Endorfinpåslaget som infann sig när man hittade det man letade efter var obeskrivligt. Små enkla uppgifter som jag inledningsvis löste tämligen galant, blev mer och mer en egen stil och sätt att leta efter personer i arkiven.

Nu, mängder med år senare, så kan man nog med all säkerhet säga att jag än idag inte är fullärd släktforskare. Det finns alltid något nytt som man springer på eller som man missat att beta av under sina timmar med dem gamla kyrkböckerna. Forskningen har gått i vågor för mig, där vissa tider det inte alls tänks på mitt ursprung, medans andra tider under livet så är det knappt något annat som finns i tankarna.

Under årens lopp så har tankarna och funderingarna dykt upp om en släktförening, och då skapa upp ett forum för oss levande släktningar att träffas på och runt. Det hela började för många många år sen när en god vän fick ett brev i lådan som visade sig vara en släktförening som stod i anstånd att anordna en släktträff. Det var ett informationsblad samt ett formulär med frågor och fakta som varje person skulle fylla i och skicka tillbaka. Dess information skulle sen ligga som grund för hur träffen skulle genomföras. Jag tyckte det såg superintressant ut. Där såddes mitt frö för den här föreningen.

På det personliga planet så är jag gift sen 2004, och har två underbara döttrar födda 2014 och 2016. Vi bor söder om Stockholm i Botkyrka kommun. Jag arbetar som Solution Specialist inom en av Skandinaviens största hotellkedjor, vilket jag gjort sen 2018. Trivs väldigt bra med den rollen. Älskar sport i allmänhet, och fotboll i synnerhet.

Lägg gärna till mig på facebook. Ni har min profil här >> https://www.facebook.com/mikael.skogmanTo Top